"Нито една Евромайка не беше поставена на избираемо място в листите на "България без цензура" (ББЦ)". Това е един от основните аргументи на Калина Крумова да напусне партията на Николай Бареков и да се откаже да води листата в Ловеч.

"Опитах се да бъда максимално деликатна във вчерашното си писмо, с което обявих оттеглянето си от „България без цензура”. Начинът, по който тръгнаха „Евромайки” и ББЦ, изобщо не отговаря на това, какво се случва сега".
Това заяви по Нова ТВ лидерът на „Евромайки” Калина Крумова, която беше водач на листа на ББЦ на изборите.

"Съжалявам, но вече не знам имената и бройката на сегашните коалиционни партньори – освен „Лидер”. Не може миньорите да бъдат печелени чрез работодателя им", каза Крумова.

На въпрос има ли договорка и финансиране от страна на „Лидер” за ББЦ за изборите, Крумова отвърна, че не може и не желае да говори.
Бившата телевизионна водеща намекна, че Бареков еднолично си е решил да прави коалиция с „Лидер”.

"Бареков много добре знае защо напускам – на първо място е твърде широката коалиция и присъствието на „Лидер”, каза тя.
Дали става въпрос за опит за купуване на гласове – Крумова отвърна, че хората в структурите на ББЦ не разбира присъствието на партията, свързвана с Христо Ковачки.

"Колежката Деси Балабанова, която застава начело на листата, която водех – в Ловеч, заслужаваше много по-рано да бъде номинирана за водач", подчерта Крумова.
Крумова зави още, че „Евромайки” е била създадена, за да има жена депутат от ББЦ в Европейския парламент.

"Сега, освен мен, няма нито един представител на „Евромайки”, който да беше сложен за водач на листа при настоящите избори", уточни тя.
Веднага след изявлението на Крумова, Николай Бареков се обади в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Моя беше идеята евромайката да поведе листата ни в Ловеч. Очевидно Калина Крумова е преценила, че трудно ще се справи с тази задача”, каза той.
По думите му над 50% от листите на ББЦ за тази избори са с жени и младежи до 30 годишна възраст. „В листата във Варна, която оглавявам, съм най-възрастният човек”, даде пример Бареков.

„Решението в каква коалиция ще участва ББЦ се взима от регионалния съвет, който ми беше дал картбланш да преговарям за три различни варианта за разширяване.

След това изпълнителният съвет на партията одобри предложението на партия „Лидер” за включване в листите ни”, разказа Бареков и допълни, че партньорите им от „Лидер” са взели най-трудните райони.