Зам.- областният управител Луиджи Де Фанис, отговарящ за културата в управата на италианската област Абруцо, изготвил договор за сексуални услуги на секретарката си, който двете страни надлежно са подписали, съобщиха местни медии.
В договора е записано, че 32-годишната секретарка трябва да бъде заедно с политика най-малко четири пъти месечно, за да "правят любов". Договорираното допълнително възнаграждение за услугата възлизало на 36 000 евро годишно или около 700 евро на всеки секс сеанс.

Първоначално жената е била в сътрудничка на политика, избран в листата на партията на Силвио Берлускони "Народ на свободата", която неотдавна възстанови старото си име "Форца Италия". Помощник областният управител предложил на секретарката длъжност в неговия политически кабинет, но при условията на допълнителен договор. Тя го подписала и дори държала копие от него в дома си.

Преди месец съдебната полиция посетила жилището, за да арестува секретарката по заповед на прокуратурата в град Пескара, тъй като е подследствена за съучастие във вземане на подкупи, които нейният работодател прибирал от местни организатори на културни прояви.

Полицаите забелязали парченца накъсан документ в кошчето за хартиени отпадъци и грижливо ги събрали. Оказало се, че това е копието от частния договор с политика. На разпита секретарката категорично отхвърлила обвиненията за вземане на рушвети, обаче признала, че е спазвала стриктно договора за сексуални услуги.