Функционален, гъвкав и изключително добре оборудван – новият Opel Vivaro е подходящият за различни нужди автомобил. Вариантът Combi на многофункционалния модел на Opel ще отпразнува своята световна премиера на Международното изложение за автомобили с работно предназначение IAA във Хановер (23 септември – 2 октомври) на щанда на Opel в зала 12 където ще може да бъде видян от публиката за първи път. Второто поколение на вана бестселър предлага значително повече пространство и допълнителен товарен обем в сравнение със своя предшественик. Освен това той ще се предлага и във версии с двойна кабина Double cab и платформа-шаси.

Версиите фургон (Panel van), Combi и двойна кабина (Doublecab) се предлагат с две дължини на каросерията (4,998 мм или 5,398 мм), а при фургона изборът включва и две различни височини (1,971 мм или 2,465 мм). В сравнение с предшественика обаче, новият модел на Vivaro предлага с до 100 мм по-голяма дължина на товарното пространство, а кабината е удължена със 116 мм. Промените осигуряват  по-голям товарен обем, като при фургона той достига 8.6 кубически метра. Шофьорите и пътниците могат да използват допълнителното място по перфектен начин благодарение на множеството интелигентно организирани места за съхранение на предмети, които са били сред основните изисквания при създаването на Opel Vivaro. По този начин автомобилът осигурява оптималното функциониране като средство за работа и мобилен офис.

Vivaro фургон ще се предлага на цена от 23,590 евро (без ДДС), а новият Vivaro Combi стартира от 25,485 евро (без ДДС, препоръчителна цена за Германия).

Добре оборудвани модели за пътници и товар

Фургонът предлага стандартно преградна стена към кабината и високи странични защитни облицовки на стените. Плъзгащата се врата от страната на водача е изцяло покрита със защитни панели, така както и двойните задни врати, позволяващи ъгъл на отваряне от 180 градуса. Хромираните елементи, оптимално организираното арматурно табло и радиото подобряват комфорта на интериора. Голяма цяла седалка със сгъваща се централна секция превръща лесно Vivaro фургон във мобилен офис. Тя може бързо да се превърне в бюро за писане, към което се добавя откачащ се клипборд и място за съхранение на предмети, документи или лаптоп.

Версията Combi осигурява стандартно демонтиращи се, триместни, цели седалки на втория и третия ред. В допълнение вертикалната част на седалката на третия ред може да се накланя. Задното отделение е защитено с облицовъчни панели.

Инфоразвлекателната система на Opel IntelliLink със седеминчов цветен сензорен екран и функция за навигация, предлагана за първи път за Vivaro, гарантира перфектна цифрова връзка с останалия свят. Актуализациите на картите могат да стават през USB входа, а телефонните обаждания могат да се осъществяват и чрез Bluetooth и аудио стрийминг. В допълнение са налице и технологии като безключов достъп “Keyless Open & Start“, които допълнително подобряват комфорта.

Два дизелови двигателя, четири нива на мощност: модерна турбо технология за Vivaro

Два напълно нови турбодизела с четири нива на мощност гарантират икономично и комфортно пътуване. Предлаганите двигатели са 1.6 CDTI с мощност от 66 кВт/90 к.с. и 85 кВт/115 к.с. и 1.6 BiTurbo CDTI със каскадно принудително пълнене, двойна система за междинно охлаждане на въздуха и нива на мощност съответно 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с. Двата последователно работещи турбокомпресора гарантират съчетание от отлична динамика и нисък разход на гориво. Версията с 88 кВт на Vivaro Combi изразходва едва 5.7 литра на 100 километра, съответстващи на емисии на CO2  от 149 грама на километър. Тези данни превръщат новата версия на мултифункционалния автомобил на Opel в един от лидерите в категорията му.