Група туристи изживя шок в пещерата „Леденика“ над Враца днес. Хората били на обиколка под земята, когато ниските зали започнали да се пълнят бързо с вода. В 14,53 е получен сигнал на спешния телефон, че в част от пещерата водата е над половин метър и има туристи, които не могат да излязат.
Водата е започнала да се покачва заради поливния дъжд, който се изля над региона. Към парка от Враца са тръгнали екипи на гражданска защита, Спешен център, пожарната и органите на реда. Това съобщава за „Конкурент“ шефът на врачанската полиция комисар Иван Кирилов. От органите на реда се свързали с жената, която отговаряла за групата. Тя обяснила, че двама човека са останали в пещерата. „Докато екипите пристигнат, двамата туристи са успели да се измъкнат с помощта на екскурзоводи“ – обясни Кирилов.

"Една жена от групата, която е била вътре, когато водата станала повече от половин метър, се е уплашила и е колабирала. Медицинският екип веднага я е обгрижил и тя вече е добре" - разказа пред "Конкурент" шефът на Спешния център д-р Галина Лещарска.