Ръководството на bTV организира благотворителна разпродажба на дрехи от екранния гардероб на едни от най-любимите лица на bTV Новините. Над 10 хиляди артикула, с които водещите и репортерите на медията са представяли всички гледни точки в новинарските емисии през последните години, ще бъдат предложени на зрителите на преференциални цени.
Средствата от кампанията на bTV, която носи името „Да облечем надеждата” ще бъдат дарени на SOS Детски селища за програмата „Начало на самостоятелен живот“.

Всеки, който има желание да се сдобие с дреха от гардероба на своите любими телевизионни водещи и да подпомогне инициативата може да го направи на 22 декември, неделя, от 10.00 до 18.00 часа във фоайето на Малкото НДК - от страната на ул. "Христо Стамболски", до редакция „Спорт”.

Дрехите, които не намерят нови собственици в този ден ще бъдат достъпни през януари в продължение на няколко месеца на ladyzone.bg, като средствата от онлайн разпродажбата отново ще бъдат дарени за същата кауза.

Програмата „Начало на самостоятелен живот” е единствената програма, която предлага подкрепа на 54 младежи, навършили 18 години, да получат подходящо образование, професионална квалификация, социални и личностни умения. Тридесет и шест от тях в момента се обучават във висши учебни заведения.