"Дядо ми Фердинанд не обичаше баща ми Борис", казва сензационно Симеон Сакскобургготски в излъчен за първи път откъс от интервю с Кеворк Кеворкян. Разговорът се води по време на обяд преди 24 години, когато Кеворк гостува в дома на експремиера в Мадрид.

"Сега, от дистанцията на времето, видях в това интервю нещо, което до този момент ми е убягвало. Когато Симеон говори за Фердинанд, става ясно, че вече е имал планове да се върне в България. Той критикува дядо си, защото знае, че народа тук не го обича и се дистанцира от него. Симеон направи уникална сделка - короната срещу имотите. Навремето казваше, че няма никакви претенции към България, а днес ще съди България в Страсбург", каза Кеворкян в коментар към уникалното видео от 1990 г.

"Тогава Царя беше много словоохотлив, а в последствие ставаше все по-обран и неясен. Той попадна директно в окото на бурята в България и се стресна. През 90-та година му споменах, че западните медии го наричат "кротко незабележим", той действително е такъв, но вече е кроял плановете за връщането си в България", допълни Кеворкян в предаването "Дикофф" по Нова телевизия.