Новата фирма-производител на табели за регистрационни номера на автомобили предлага на КАТ всеки автомобил да има и трети номер, съобщи Нова ТВ.

Той ще се лепи на предното стъкло на колата и ще съдържа пълна информация за нея,
като например – има ли извършен технически преглед, кога изтича "Гражданската отговорност" и има ли винетка.

Дали това ще се случи, предстои да разберем, но дотогава добрата новина е, че регистрацията на автомобили ще бъде двойно по-евтина.
Съвсем скоро смяната на табели ще ни струва 30 лева, а не както досега – 75 лева.

На ден се произвеждат между 4000 и 5000 нови регистрационни номера, в зависимост от заявката от КАТ за това колко точно табели са необходими и колко коли чакат регистрация. Средно на месец са нужни около 100 000 табели. Първите нови номера вече са произведени и тръгват към пунктовете на КАТ в страната.

Докато някои не забелязват промяната в цената на услугата, за други, които годишно сменят по няколко пъти номерата си, цената на регистрацията е от значение.

Табелите ще се доставят в КАТ в пълнен комплект – с пластмасова подложка, винтове и секретна пломба, която ще ги защитава при сваляне.

Освен по-защитени обаче, новите табели ще са и по-евтини - двете табели, заедно с всички такси на КАТ ще ни струват 30 лева.

По грубите сметки на управителя на фирмата-производител, гражданите ще спестят над 20 млн. лв.

Новите табели ще се произвеждат от немски алуминий. Визията им обаче се запазва, за да се спазят изискванията на държавата.