Лек автомобил БМВ поднесе в завой, покачи се по ската и падна върху идващ насреща му хюндай, в който пътува семейство на около 60 години. Като чудо на Кръстовден може да се определи липсата на пострадали при поредната и определено зрелищна катастрофа на ГП Е-79 в Кресненското дефиле.

Сигналът за пътния инцидент е подаден в 11.25 часа днес от входа на Кресненското дефиле откъм град Симитли. Движещ се в посока Симитли лек автомобил БМВ с бургаска регистрация поднася на влизане в остър ляв завой. Настилката е мокра и много хлъзгава. "Баварецът" поднася, минава през насрещната лента и започва да се движи по ската, на който са поставени предпазни мрежи срещу падащи камъни. След движението като на завой на колодрум, БМВ-то пада по върху идващият насреща му лек автомобил хюндай със софийска регистрация. БМВ-то пада върху дясната част на предния капак. След сблъсъка, хюндая качва пак БМВ-то върху ската. А хюндая минава през насрещната лента и се качва на банкета, но на отсрещната страна на ската.

Три линейки от Симитли, Кресна и Благоевград се отправят към мястото на произшествието. Както и два противопожарни автомобила. За щастие нито водача на БМВ-то нито двамата съпрузи нямат нужда от медицинска помощ.

Тъй като няма пострадали, противопожарният автомобил издърпа с лебедката "баварецът" на отсрещната страна край пътя. След това огнеборците избутаха и хюндая на безопасна дистанция от Е-79.

Докато пътят бе разчистен, движението се осъществяваше за пътуващите към Симитли и Благоевград по обиколния път, а насрещно-движещите минаваха покрай катастрофиралите автомобили. Движението бе възстановено напълно в 12.30.