Фондация „Димитър Бербатов” обявява началото на своя шести по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Областите, в които отличени през 2013 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.
Нов момент е, че за да се постигне по-справедливо оценяване, от тази година всяко дете ще може да бъде номинирано не с всички, а със свои максимум 5 постижения. От всички свои успехи през годината, всяко дете ще бъде представено с тези 5, които са най-силните него.
Кампанията предвижда и номинации в категория Благотворителен проект. Това е специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Целта на този нов момент е да се поощри чувствителността на децата към проблемите на другите, както и да се създава отношение към живеенето в общност.
Отново ще бъдат отличени и деца от българските училища в чужбина. От тази година в конкурса могат да участват и българчета от чужбина, които не посещават българско училище там, когато това не е техен избор, а в района, в който живеят, няма такова или пък няма клас за тяхната възраст.
Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/projects/nagradi/. Срокът е от 20 декември 2013 г. до 16 февруари 2014 г.

Вече шеста година Фондация “Димитър Бербатов” е близък приятел на младите таланти на България. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Всяка година опитваме да подобряваме проекта и да го развиваме. Той не е обикновен избор на лауреати. Този проект е мащабен и многопластов, защото предвижда не просто връчване на награди, а и включва различни послания и има амбиция да създава устойчиви ценности. Вълнуващо е, че децата го възприемат точно така и че за тях не само статуетката е важна. Очаквам обичайно силна кампания. Ти можеш да се един от нас!“ – призова успелите през 2013 година българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов. 

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие като обозначи техните постижения като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили номинации за над 15 000 деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и десетки деца от БУЧ в Англия, САЩ, Испания, Австрия, Дубай и други краища на света.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина. Официални медийни партньори на кампания 2013 са: БГ Радио, БНТ, bTV Media Group (btv, btv cinema, btv action, btv comedy, btv lady и btv web), TV7 и NEWS7, информационна агенция Standart News и вестник “Стандарт”, вестник „АзБуки”, Sportal Media Group и www.bgsport.bg

Всяка година пробоно за Фондацията работят ПР агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing. 

Повече за проекта можете да прочетете след 20 декември на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ или на Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB