Въпреки лошото време, българският отбор продължава със силното представяне на Световното първенство по риболов в секция "Плувка", което се провежда на канал "Св. Марина" в Хърватия.

"Времето не е добро за риболов, три дни вали много силен дъжд. Днес към обяд спря за известно време. Надявам се през уикенда да е малко по-слънчево, за да могат момчетата да покажат най-доброто от себе си", сподели президентът на Българска федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

Днес приключи последната свободна тренировка. Родните риболовци се представиха изключително силно и отново ловяха мрени, чието тегло варираше от 1 кг. до 4 кг. Междувременно след днешната тренировка бе определен и отборът за утре. В първия ден ще се състезават Аркади Райчин, Симон Симонян, Валентин Тотев, Румен Витков и Мариан Маринов, а Даниел Василев ще е резерва.

"Труден риболов, но вече свикнахме. Поради силното течение се налага да използваме по-тежки близалки, което в началото ни затрудняваше. Надявам се да се представим толкова добре и в маншовете, както в тренировките", сподели Аркади Райчин, който е републикански шампион.

Първият състезателен манш ще стартира утре точно в 10:00 часа и ще приключи в 14:00 часа.