Семейната механа на граничния полицай, който прегази бебе, е спечелила приз на община Приморско по случай Световния ден на туризма миналата година.

Костадин и жена му Гергана имали много успешен бизнес извън основните им професии. Самият той има две снимки в рекламната страница на заведението във фейсбук - пред вратата му и на барплота.

Механата носи името на съпругата му Гергана, но официален собственик е ЕТ "Лидия Вълчанова 55".

Днес от 9:00ч сутринта граничният полицай се е прибирал от Малко Търново към Бургас. Шофьорът е излязъл от пътното платно и се е качил на тротоара, където е блъснал количката. 

Майката разхожда едногодишното си момиченце с количка по тротоара. Влиза в магазин и оставя количката отвън. Секунди по-късно управляван от граничния полицай Костадин Стоянов автомобил помита количката. Изяснява се дали е карал с превишена скорост, според проверката с дрегер той е пил, преди да шофира.

Според Стоян Иванов - свидетел на инцидента, шофьорът е лъхал на алкохол. Очевидци разказват, че колеги на шофьора, също гранични полицаи, се опитали да прикрият факта, че е употребил алкохол, като му дали да изпие няколко кофички кисело мляко, съобщава bTV.

„Купиха две кисели млека, за да не се усети миризмата на алкохол", разказа за Дарик кметът на село Крушевец Иван Иванов. Кметът обясни, че дрегерът е отчел 0.36 промила алкохол в кръвта на граничаря. Именно служители от "Гранична полиция" са пристигнали първи на мястото на инцидента. Те са купили млякото от магазина, буквално на метри от телцето на убитото момиченце.

„Той вика не ме закачайте, защото не знаете кой съм аз. Бил "Гранична полиция", като е гранична полиция защо ми уби детето? Като е държавен служител, какво", пита чрез телевизията майката на детето Нонка Кънева.

Бащата на убитото бебе от своя страна обяснява, че количката е била отвън до магазина, за да може майката да я вижда. "Момчетата разказаха преди малко, че са местили колата на ръце, за да изкарат детето отдолу", допълва той.

Международният път минава през центъра на селото и това не е първата катастрофа в селото. Кметът Иван Иванов обяснява, че когато се е правел пътят е поискал да бъдат поставени легнали полицаи, но му отказали. "Не можело на международен път да се поставят такива легнали полицаи", допълва той.

За допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу 36-годишния служител на ГПУ-Малко Търново е образувано дисциплинарно производство, съобщиха от МВР.