"Естествено, че скандалите правят рейтинг и няма нищо лошо в това. Никой не очаква добри отношения от хора, които ще трябва да живеят два месеца под един покрив, различавайки се по начин на живот и мислене", казва Венета Райкова за живота в Къщата на "ВИП Брадър", а Маги Халваджиян е твърдо убеден, че "търканията в Къщата ще направят шоуто", но той предпочита да гледа сблъсък на характери, а не интригантство.
Това става ясно в интервю на двамата участници в Домсъвета на "ВИП Брадър" за NovaNews.bg
Животът на Венета Райкова е свързан вече 10 години с "Биг Брадър". Определя себе си като най-верния фен на предаването, задължително гледа всички сезони - била е съквартирант, защитник, репортер от Приморско в първия сезон, водила е "Горещо" от Изповедалнята и предаването "Малката сестра" бременна в шестия месец. Покрай "Биг Брадър" намира и мъжа на живота си, с който се среща за първи път преди 10 години в студиото на шоуто. Според нея печелившата стратегия е обратна на клишето - за да спечелиш, не трябва бъдеш себе си във "ВИП Брадър", а да изиграеш ролята, която ще ти осигури победата. Външният вид в Къщата е от съществено значение. Ще бъде обективна и строга в коментарите си. Познава лично всички съквартиранти, като един от тях й е бил шеф, а на друг - тя е била началник.


- На какво ще обръщате особено внимание, когато коментирате съквартирантите?
- На техните емоции. Обичам участниците, които влизат в Къщата с хъс за победа. Ще наблюдавам внимателно дали са истински или играят роли.

- Вие каква роля ще си изберете в Домсъвета?
- И в реалния живот съм твърдо за спазването на правилата, така че в Домсъвета ще наблюдавам непрекъснато кой спазва правилата за живот в Къщата.

- Важно ли е според Вас как изглеждат съквартирантите в Къщата?
- Важно е, защото въпреки че е къща, все пак е Къща, която я дават по телевизията. И участниците не трябва да го забравят. Според мен е грешка, когато се разхождат чорлави и неизмити с оправданието, че уж са си вкъщи.

- Какво поведение в Къщата ще толерирате в коментарите си и какво ще порицавате?
- Харесвам участниците, които се грижат за Къщата. Не харесвам тези, които мислят, че някой друг им е длъжен да им мие чиниите, да готви, или да чисти. Къщата е място, в което участниците ще живеят два месеца и трябва да бъдат добри стопани. Не толерирам и хората, които говорят зад гърба на другите, предпочитам, ако има проблем, да бъде казван в очите и да се изяснява между самите потърпевши.

- Как бихте оценили Вашето поведение в Къщата ако бяхте коментатор?
- Не съжалявам за нищо, което съм казала или направила в Къщата. Все пак това беше по времето докато водех „Горещо" и никой не би трябвало да очаква, че ще лежа по цял ден и ще спя, вместо да задавам неудобни въпроси. След участието ми във "ВИП Брадър", „Горещо" завърши телевизионния сезон на трето място по рейтинг от всички предавания в България, което смятам, че се дължи точно на поведението ми в Къщата.

- Ако някой от съквартирантите е Ваш приятел, как ще запазите обективност?
- От 1992 година работя с така наречените звезди. С повечето имам лични истории - някои весели, други не толкова, но това няма да ми попречи да бъда обективна в коментарите си и няма да им спестя нищо. От участниците в този сезон един ми е бил шеф, а на един аз съм била шеф.

- Според Вас кое е водещо - добрите отношения или търканията в Къщата, за да е интересно шоуто?
- Естествено, че скандалите правят рейтинг и няма нищо лошо в това. Никой не очаква добри отношения от хора, които ще трябва да живеят два месеца под един покрив, различавайки се по начин на живот и мислене.

- Как темата за соца ще се отрази на живота в Къщата и на коментарите извън нея?
- На мен лично тази тема ми е много интересна и като зрител ще се забавлявам.

- Коя според Вас е печелившата стратегия за поведение в Къщата?
- Казват, че да бъдеш „себе си" е печелившо, но аз бих казала напротив - ако искаш да спечелиш - не бъди себе си и усети, коя ще е печелившата роля.

- Дайте Вашето определение за „Образцов дом".
- Подреден, изчистен дом, с много цветя, културни обитатели и да мирише винаги на прясно изпечен сладкиш.

Заради сладкодумието си и дълбокото познаване на процесите в риалити форматите Магърдич Халваджиян е чест гост в студиото на "ВИП Брадър". Тази година за първи път приема да бъде постоянен коментатор и член на Домсъвета, защото намира темата за социализма много важна, тъй като в България все още има много заблудени хора, които страдат по комунизма. Познава лично всички участници и ще му е трудно да бъде обективен, но вярва, че ще се справи. Ролята, която си е избрал в Домсъвета, е да завежда художествената самодейност - казано с типичното му чувство за хумор.

- На какво ще обръщате внимание най-много, когато коментирате съквартирантите?
- Понеже познавам повечето от тях, ще наблягам на сравнението между лицата, които аз познавам извън Къщата, и тези, които са в нея.

- Каква роля ще си изберете в Домсъвета?
- Ще отговарям за художествената самодейност.

- Смятате ли, че от коментарите Ви зависи съдбата на участниците в шоуто?
- Съдбата на всеки е в собствените му ръце. Тежко на този, който не го е осъзнал.

- Важно ли е според Вас как изглеждат съквартирантите в Къщата?
- Имайки предвид, че са все популярни личности - външният вид ще окаже влияние.

- Какво поведение в Къщата ще толерирате в коментарите си и какво ще порицавате?
- Ще поощрявам честните и почтени взаимоотношения и ще порицавам интригантството и лицемерието.

- Какво поведение бихте избрали Вие, ако сте в Къщата и знаете, че Вас ще Ви коментират?
- Аз съм много емоционален и много прям и знам, че това няма да се хареса на много хора, и затова не бих влязъл в Къщата.

- Ако някой от съквартирантите е Ваш приятел, как ще запазите обективност?
- Трудно, но в крайна сметка и в живота ми се е налагало много пъти да правя това и съм се справял.

- Според Вас кое е водещо - добрите отношения или търканията в Къщата, за да е интересно шоуто?
- Естествено, че търканията в Къщата ще направят шоуто, но аз предпочитам да гледам сблъсък на характери, а не интригантство.

- Как темата за соца ще се отрази на живота в Къщата и на коментарите извън нея?
- Със сигурност като взаимоотношения между две агитки. Всъщност, това е една от причините да приема да съм член на Домсъвета на "ВИП Брадър". Смятам, че все още има доста заблудени хора, които страдат по комунизма.

- Коя според Вас е печелившата стратегия на поведение в Къщата?
- Няма еднозначен отговор, защото една и съща стратегия може да действа различно при различни хора.

- Дайте Вашето определение за „Образцов дом".
- Със сигурност знам, че България не е „Образцов дом" за 7 млн. българи и предполагам, че в Къщата ще видим едно огледално отражение на същата тази България.

"ВИП Брадър" "Образцов дом" започва на 15 септември от 20:00 ч. Три поредни дни ще се излъчват живи предавания, в които Домсъветът ще има своите първи изяви.