Силните болки в стъпалата вече ще бъдат минало, защото американски пластичен хирург създаде обезболяващ спрей за крака.

Спреят "Токчета без болка" е разработен от американския пластичен хирург Рандал Хауърт. Той твърди, че спреят му е в състояние да "затъпи" болката в рамките на поне три часа, което ще стигне за едно "минаване по червения килим", шегува се той. Очаква се продуктът да излезе точно навреме на американски пазар - около Нова година. "С него болката просто се разсейва, а ефектът продължава няколко часа", категоричен е той. Малкият флакон, подходящ за всяка дамска чанта, струва 15 долара, а по-големият за домашна употреба е с цена от 32 долара.

Спреят е разработван близо две години. Идеята за него дошла от инжекциите срещу болка, които в случая с токчетата не са подходящи. Продуктът е болкоуспокояващо средство, което прониква през кожата с помощта на топлината й. Според хирурга революционният продукт напълно ще промени ежедневието на дамите, като елиминира всички неудобства от носенето на стилни обувки.

За да започне да действа, трябва да изчакате между 10 и 15 минути преди да обуете любимите си обувки. Ефектът е доказан при 70% от представителките на нежния пол. Препоръчително е да не пръскате краката си повече от четири пъти за 24 часа.

Спреят съдържа вещество, което се използва от зъболекари и лекари. Безопасността му е клинично доказана, а също така е одобрен от Международния олимпийски комитет за ползване от спортистите.