Мъж заплаши да скочи от стената на язовир „Кърджали", но беше спасен от полицаи, които се направиха на туристи, съзерцаващи града край Арда от 103 метра височина. Това съобщи 24rodopi.com, като се позова на свидетели на критичните мигове, разиграли се на стената на язовир "Кърджали".
Случаят бил от най-тежките за кърджалийската полиция това лято. Спасеният е настанен за двумесечно лечение в Държавната психиатрична болница.

На 13 юни т. г. С.Г. ударил майка си по главата и се наложило тя да постъпи спешно в болница. Бащата на лошия син също бил болен и той обвинявал себе си за случващото се в семейството.

Часове след като пратил майка си в болница, Г. Г. се качил на язовирната стена, застанал от вътрешната й страна и започнал да пише SMS-и на близки хора, че ще се самоубива. Било е надвечер, но в района все още имало туристи.

Забелязвайки униформените полицейски служители на обекта, С. Г. заплашил, че ако се доближат, ще полети в бездната.

Мигновено полицаите предприели действия за овладяване на ситуацията. Униформените се отдръпнали на разстояние, което няма да провокира решения на самоубийство и докато С.Г. се сбогувал по телефона с близките си, по стената закрачили туристи, демонстрирайки колко са „впечатлени" от природата и града в ниското.

Те не показвали с нищо, че целта им е доближаване до мъжа, който пише последните съобщения по телефона преди да прескочи невисоката бетонна ограда. „Туристите" от кърджалийската полиция успели да стигнат до С. Г., хванали го здраво за ръцете, поговорили си, след което го предали на дошлия от РУП-Кърджали екип.

С. Г. Н. е настанен в психиатричното лечебно заведение с диагноза „Параноидна шизофрения. Разстройство на личността от смесен тип". Задължителното лечение е за срок от два месеца.