Дисни Чанъл продължава епичната традиция на легендарната сага Междузвездни войни. Вълнуващ едночасов анимационен филм - "Междузвездни войни Бунтовниците: Бунтовническа искра" ще бъде излъчен в събота, 4-ти октомври по Дисни Чанъл България, като предпремиера на дългоочаквания  сериал - "Междузвездни войни Бунтовниците". По целия свят, сериала ще се излъчва на 33 езика в 163 страни и в над 400 милиона домакинства.

Историята се развива между събитията на Междузвездни войни Епизоди III и IV, в смутни времена, когато злата Галактическа империя затяга мощната си хватка около галактиката. Имперските сили са окупирали далечна планета и застрашават живота на гражданите й. Разнородният, но хитър екипаж на звездния кораб "Призрак" състоящ се от: каубоя Канан Джарус, пилота-ас Хера, хитрият тийнейджър Езра, "мускулът" Зеб, лудата глава воин - Сабин и своенравния стар астромех дроид Чопър, са сред малцината избрани, които са достатъчно смели да се изправят срещу Империята. Заедно, те ще се противопоставят на застрашителни нови злодеи, ще срещнат колоритни противници, ще предприемат вълнуващи приключения и ще се превърнат в герои достатъчно смело, за да запалят бунт.

По време на "San Diego Comic-Con", тази година, събитието за фенове на филма "Междузвездни войни Бунтовниците: Бунтовническа искра" породи възторжени коментари от почитателите, които намериха историята близка до класическата трилогия на филма. Дизайнът на сериала е повлиян от работата на оригиналния художник на Междузвездни войни - Ралф Макгуайър.

"Междузвездни войни Бунтовниците" е създаден от Дейв Филони (Междузвездни войни: Войната на клонингите), Саймън Кинберг (X-мен: Дни на отминалото бъдеще, Шерлок Холмс) и Кари Бек.  Филони, Кинбърг и Грег Уайзмън (Горгони) са също изпълнителни продуценти на продукцията на Лукасфилм.