Дебатът за идеалната мъжка фигура се разгорещява, след като 75 процента от жените предпочитат партньорът им да е малко пухкав, съобщи в. "Метро".
За разлика от общоприетото схващане мускулестите мъжаги вече не са на мода.

Цели 58 процента от жените твърдят, че предпочитат любовни дръжки вместо плочки на корема.
Изследването, поръчано за излизането на DVD на филма "Лоши съседи", в който Зак Ефрън с издяланото си тяло е съперник на закръгления Сет Роугън, показа, че

96 процента от британките смятат вечерята с обсебен от мускулите си мъж за загуба на време.
77 процента твърдят, че идеалният мъж няма типичната за знаменитости фигура като на Даниъл Крейг, а 33 процента предпочитат среща със самия мистър Дарси, т.е. Колин Фърт.

"Мъж с идеално тяло вероятно внимава какво яде и пие и прекарва часове във фитнеса - каза психоложката Трейси Кокс. - Това предполага, че като партньор няма да е много забавен".

В класацията на знаменитостите без мускулести фигури, с които британките биха излезли на среща, освен заелия първото място Колин Фърт, са Роби Уилямс, Леонардо ди Каприо, Робърт Патинсън, комикът Джеймс Кордън и Сет Роугън.

"Доброто чувство за хумор и забавният характер винаги ще надвият фантастичното тяло - каза експертът по срещи Джеймс Прийс. - Тези качества заинтригуват жените дългосрочно и средностатистическият мъж става по-привлекателен от мускулестия красавец".