Език, дълъг над 10 сантиметра, фен на Джеймс Бонд и котка скачач са включени в новото издание на книгата на рекордите на Гинес, която чества 60-годишнината си, предаде агенция Франс прес.

В изданието ѝ за 2015 г. са намерили място най-новите рекорди, както и ретроспектива на най-значимите постижения през последните 60 години.
Тази година калифорниецът Ник Стьобърл влезе в историята с най-дългия език в света - 10,1 сантиметра.

В Япония ексцентричната Акико Обата напълни апартамента си с над 8000 плодове и хранителни продукти от пластмаса.
Във Великобритания има двама рекордьори – лондончанинът Яник Рийд, проектирал най-малката каравана, която някога е била построена, и фенът на киното Ник Бенет, станал собственик на най-голямата колекция от сувенири, свързани с филми за Джеймс Бонд.

Дължината на караваната е по-малко от 2,4 метра, но в нея има легло, бар и чайник, а сувенирите в колекцията на Бенет са 12 463.
Американската котка Али се прочу, след като направи най-дългия скок в историята – 1,83 метра. Германецът Карстен Маас пък създаде най-дългия стик за голф – 4,39 метра.

Новото издание на книгата на рекордите на Гинес
припомня също забележителни рекорди през последните шест десетилетия,
включително регистрираните от краля на поп музиката Майкъл Джексън.

Осем на брой са се рекордите на Майкъл Джексън записани в и удостоени със сертификат в Книгата на рекордите "Гинес". Между тях са за "Най-млад изпълнител със сингъл №1" и "Първият изпълнител в света, който продава над 100 милиона копия от своите албуми".