Промени в ръководството на седем областни управи направи правителството на днешното си заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Той е бакалавър по бизнес администрация и стопанско управление от Колежа по икономика и администрация в Пловдив, в момента следва публична администрация в Стопанската академия "Д. Ценов". Управител е на дружество за търговия и услуги.

Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА "Главна инспекция по труда" в града. Магистър е по счетоводство и контрол от СА "Димитър Ценов".

Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Той е професор в катедра "Национална и регионална сигурност" в НВУ "Васил Левски". Завършил е ВНВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски".

Лиляна Хранова – Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция "Земеделие". Завършила е електронна техника във ВМЕИ – Габрово.

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел "Контрол на храните" при ОДБХ – Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Тя е зооинженер от ВИЗВМ – Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Велико Търново.

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков – старши експерт във факултет "Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ "Васил Левски". Завършил е ВНВАУ – Шумен.

БГНЕС припомня, че само за един месец от встъпването си в длъжност Георги Близнашки освободи 9 от общо 28-те областни управители и заплаши останалите, че ако смятат да се впускат в предизборната надпревара е по-добре да хвърлят оставки, вместо да излизат в отпуск. След метлата на служебния премиер нови областни управители вече има в Сливен, Стара Загора, Варна, Перник, Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен, от онзи ден и в Хасково.