Британска джихадистка осъди британския премиер Дейвид Камерън, защото е "повел война" срещу мюсюлманите. Тя заяви, че иска да види "главата му на копие", пише британският вестник "Дейли Мейл".

За 18-годишната мюсюлманка се смята, че живее в бастиона на групировката "Ислямска държава" (ИД) в сирийския град Рака. Тя заяви, че не я е грижа дали ще й отнемат британското гражданство и нарече плановете на Камерън да попречи на британските джихадисти да се върнат на Острова "много смешни".

"По Божията воля ще дойде ден, в който главата на Дейвид Камерън ще бъде забучена на копие, ако продължава да води война срещу защитниците на Аллах", написа тя в Туитър. "Наистина не разбирам защо Великобритания заплашва да ни отнеме гражданството, все едно ни пука. Много смешно", добавя джихадистката.

В интернет момичето се представя с псевдонима UmmKhattab_. Тя публикува снимки в социалната мрежа, на които се вижда, че носи никаб с автомат на рамото си.

През последните няколко седмици джихадистката призова и черният флаг на ИД да се развее над Даунинг Стрийт, като сподели вълнението си при мисълта за убийството на американски войници в случай на инвазия.

Тя дори насърчава британците да отидат в Сирия с думите, че заминаването й за Сирия е най-доброто й решение. "Оставането във Великобритания напълно унищожава исляма", пише тя.

Нейният профил в Туитър е направен на 27 юни. Това е само ден след като 16-годишните близначки Салма и Захра избягаха от дома си на Острова и отидоха в Сирия.