Туристи от Екатеринбург кръжали близо час над морето в горящ самолет, след като машината на „Трансаеро”, излитаща от Барселона, се възпламенила при издигането, съобщава lifenews.ru.
Страшната история на пасажерите на самолета „Боинг”, който кръжал с горящ двигател, се разпространи в социалните мрежи, но вече и с видео. Според един от пасажерите при излитането по фюзелажа се чул „страшен удар, последван от гръм, сравним с изстрел от оръдие”.

Когато самолетът започнал да набира височина, хората в салона видели проблясъци от огън под лявото крило. „Всички пътници разбраха, че полетът не е както трябва. Тези, които седяха в задната половина на самолета от към левия борд, видяха огромния страшен огън от двигателя. Пилотите изключиха левия двигател, използвайки само десния”, пише на страницата си във Фейсбук един от пътниците.

Командирът на полета моментално взел решение да се върне на летището, но не веднага. „Самолетът кръжа около час над морето, за да изхаби голяма част от горивото”, разказва пред LifeNews Николай, който е бил на борда.

„Командирът на полета обяви, че 50-60 минути ще летим над морето, а след това ще се върнем в летището. Никой обаче от членовете на екипажа не коментира причините за аварията. Или не знаеха защо е пламнал двигателят, или съблюдаваха инструкциите според корпоративната политика”, разказва още очевидецът.

На летището в Барселона самолетът е посрещнат от служители на пожарната, полицията и лекари от Бърза помощ. Няма пострадали при инцидента.