Изминаха четири години, откакто Apple представиха своите изцяло нови технологични джаджи. Сега пред компанията стои задачата да задоволи огромното очакване от страна на клиентите си с представянето на своите чисто нови продукти по време на „специално събитие“, насрочено за днес в Калифорния.

Дълго време от най-голямото име на технологичния пазар подхранваха именно тези високи очаквания с обещания, че ще представят своите „най-добри продукти от 25 години насам“, пише „Ройтерс“. Това наистина е сериозна заявка от Apple, които представиха модерните, лъскави персонални компютри, смартфони, както и разпознаваемите iPod-и и таблети. Тези продукти бяха създадени от един от основателите на компанията – Стив Джобс, който почина през 2011 г.

“Смятаме, че новите продукти на Apple най-накрая ще задоволят всички тези, които се чудят какво точно правим ние в компанията през последните години”, казва Майкъл Йошиками, който е изпълнителен директор във фирмата.

Нега надникнем в списъка с нови продукти, които се очаква да бъдат представени от Apple.

iWatch: По време на предстоящото събитие се очаква Apple да представят своя iWatch. За въпросния смартчасовник се говори от няколко години насам. Вероятно той ще бъде с огъващ се сензорен дисплей. Заедно с това ще може да следи пулса на тялото, ще може да ви върши работа като електронен портфейл и ще сигнализира, когато получавате съобщение.

Запознати твърдят, че iWatch ще бъде пуснат на пазара след началото на 2015 г., така че вероятно неговата цена няма да бъде обявена по време на предстоящото представяне на Apple.

IPhone 6: Точно смартфоните са продуктът, който носи половината от печалбата на компанията. Очаква се да бъдат представени два нови модела с по-големи екрани, лъскав дизайн и възможност за безжично плащане. Напоследък се появиха и спекулации, че някои от тези телефони ще могат да се „похвалят“ с изключително здрави екрани, изработени от устойчив материал на базата на сапфир.

Мобилен портфейл: Преди време от Apple съобщиха, че са сключили сделки с водещите компании, предоставящи кредитни карти, Visa, MasterCard и American Express. Благодарение на това новите айфони и смарт часовници ще бъдат снабдени със специален чип, чрез който клиентите на съответната фирма ще могат да плащат всичко в магазина със своя телефон или часовник.

Здраве: Очаква се Apple да стартира услугата HealthKit, която дава информация за здравето на своите потребители. Тя ще може да се ползва с iPhone 6, когато е в пакет с iWatch. Причината е, че в смарт часовника ще има сензори, които ще отчитат движенията на тялото, както и пулса.