Системата за ранно предупреждение за ракетно нападение срещу Русия е фиксирала днес полет на балистична ракета от Средиземноморието към източното му крайбрежие. Това обяви пред журналисти началникът на пресслужбата на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде с гриф "Мълния!" РИА "Новости".
"Средствата за откриване фиксираха в 12.31 часа московско време старт на балистична ракета в акваторията на Средиземно море", каза генерал Конашенков. Той добави, че ракетата е засечена от боен разчет на отделния радиотехнически център в Армавир, Краснодарски край.

Руските технически средства са съпровождали целта в продължение на 40 секунди. Нейната траектория е била от централната част на Средиземно море в направление на източното крайбрежие. Районът на падането й е около 300 километра северно от Тел Авив. Други подробности засега не се уточняват.

Преди година, също в началото на септември, Русия засече и проследи полета на две балистични ракети от централната част на Средиземно море към източното му крайбрежие. Впоследствие бе обявено, че пусковете са в рамките на изпитания на Израел и САЩ на израелски ракети-мишени за системата за противоракетна отбрана.