На 13 септември във Вариете Албена ще се състои церемонията по награждаване на победителите във Фестивала на българската асоциация на комуникационните агенции. По време на XV издание на ФАРА ще бъдат обявени носителите на трите големи отличия „Творческа агенция на годината“, „Медиа агенция на годината“ и „Рекламодател на годината“. За втора поредна година ще бъде връчена и специалната награда Grand Prix , но само при единодушно гласуване на творческото жури в полза на дадена идея. Потенциалните претенденти са идеите, достигнали до втори кръг журиране в творческите категории на ФАРА.

В журито взимат участие представители на най-известните рекламни агенции в България - DDB Sofia, New Moment New Ideas, Ogilvy Group Bulgaria, Ентусиазъм, Saatchi&Saatchi, РА КРЕС, Noble Graphics, reforma, NEXT-DC, TheSmarts, Publics Sofia, MacCann Erickson Sofia.

Тази година председател на творческото жури на ФАРА е Йордан Жечев, творчески директор на DDB Sofia. Той и неговият екип стоят зад някои от запомнящите се рекламни кампании в България през последните години – на McDonald's, Loop на Mtel, Absolut, IKEA, поредицата "В стаята на Handy" (винаги озвучавана от самия Жечев). При журирането за него е важно ясното разграничение между “финалист” и носител на награда, била тя “бронз”, “сребро” или “злато”. Неговите лични критерии са свързани с търсенето на неочаквани, но смислени идеи.

Мария Тодорова е председател на медийното жури. Тя е основател и управител на NEXT-DC. По време на кариерата си печели четири пъти наградата „Агенция на годината“ - като арт директор в McCann Erickson Sofia и като творчески директор на Ogilvy Sofia. Носител е на много местни и интернационални творчески и Effie награди. Номинирана е за "Жените на годината" 2011 за нейният принос за развитието на културата като куратор на Sofia Design Week 2011, влиза в класацията на "Капитал" за "Топ 100 най-влиятелни жени на 2012 в България". Вярва, че креативността и технологиите създават преживявания, които вдъхновяват и променят хората и най-важното, че ги свързват със света, както никога досега. „Аз се впечатлявам от реклама, базирана на оригинална и вдъхновяваща стратегия, с ясен инсайт. За мен това е основата на добрата криейтив работа. Случайно родените идеи не са ми интересни и не ги поощрявам. В една кампания или отделен рекламен материал очаквам да видя и оригинални екзекуционни решения, които да движат индустрията напред“, казва Мария Тодорова.

ФАРА не спира да поднася изненади на своите гости и участници. Освен гост-лекторите присъстващите ще се насладят и на музикалните изпълнения на Brazz ViliDJ Quintet. Репортоарът на квинтета включва жанрово многообразие, което ще върне публиката в началото на 20-ти век, диксиленд, рагтайм и специални аранжименти на госпъли и евъргрийни, времената на суинг-а, когато духовата музика е звучала навсякъде – по радиото, по улиците на южните американски щати, в задимените нощни клубове на Европа, ще улови вълната на фънка, регето, народната музика и ще създаде едно много лудо музикално безобразие. Brazz ViliDJ Quintet е в състав Велислав Стоянов, тромбон и вокали; Михаил Йосифов, тромпет и вокали; Денис Попстоев, саксофон; Димитър Узунов, туба и Венци Радев – барабани.