Има ли желание, има и начин. Това е написала на Фейсбук профила си Катерина Матеева от Пловдив. 16-годишното момиче, което беше блъснато от гръцки студент на автобусна спирка, мина през ада. От май, когато на моста на Герджика в Пловдив стана мелето, ученичката претърпя редица сложни операции и интервенции. Кати обаче вече е захвърлила патериците и престъпва самостоятелно.
С тази победа се похвали девойката със снимка на морския бряг, която е качила в интернет. Под снимката приятелите й ликуват и я поздравяват за смелостта и борбеността. БЛИЦ припомня, че момичето бе ударено толкова лошо, че дълго време роднините й се молеха да оживее. При удара с висока скорост тя бе буквално прегазена от кръста надолу.

На Христос Боскос, мъжът, който връхлетя на спирката и блъсна Кати със спортния си "Нисан", е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Той е на свобода под парична гаранция. Очаква се решение на Районна прокуратура дали да поиска трета съдебно медицинска експертиза, която да докаже, че пораженията на девойката са за тежка телесна повреда. Съучениците и приятелите на Кати очакват на 15 сепретври тя да отида на училище и да бъдат отново заедно.