Джордж Клуни ще се ожени за Амал Аламудин във Венеция "след няколко седмици".

53-годишният актьор разкри, че ще мине под венчило с адвокатката по човешките права до края на месеца на тайно място в италианския град. Двамата имат връзка от септември миналата година. На церемония в Тоскана, Италия, вчера Клуни заяви: "Срещнах моята красива бъдеща булка тук, в Италия, ще се оженя за нея след няколко седмици във Венеция".

Актьорът и 36-годишната адвокатка, които са сгодени от април, смятаха първоначално да разменят брачните си обети във вилата на Клуни на брега на езерото Комо в Италия, но според слуховете той се отказал от идеята, защото къщата била твърде известна и нямало да осигури достатъчно уединение за сватбата.

Двойката планира да напише собствени сватбени обети за романтичната церемония и ще ги размени пред гостите на тържеството, което ще бъде в тесен кръг. "Това няма да бъде голяма холивудска сватба. Те искат тя да бъде интимна със спокойни, но забавни обяд и вечеря, след като разменят кратки, но съдържателни, саморъчно написани обети пред любимите си хора", разкри запознат източник.

Това ще бъде втори брак за Клуни, който се ожени за Талия Балсам през 1989 г, но се разведе с нея през 1993 г.