Служебният кабинет взе решение да увеличи бюджета на президента с близо 1 млн. лева. Това става ясно от публикуваното на страницата на финансовото министерство постановление.

Одобрените допълнителни разходи са в размер на 980 000 лв. От тях 179 хил. лева са предназначени за разходи за персонал. Останалите 801 хил. лева ще отидат за финансиране на международната програма на президента и визепрезидента до края на настоящата година.

МФ одобри и допълнителни трансфери по бюджета на Съвета за електронни медии в размер на 105 000 лв. Средствата са предназначени за издръжка и осъществяване на мониторинг на дейността на доставчиците на медийни услуги, става ясно от постановлението.

Освен това Българската национална телевизия получава допълнителни разходи в размер на 5 млн. лева за заплащане на електронни съобщителни услуги за разпространение на тв програми.

Средствата по трите бюджета са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по държавния бюджет за 2014 г., посочват от финансовото министерство.

Миналият парламент намали бюджета на държавния глава за тази година със 700 000 лева.