Метеорит е паднал тази нощ в близост до Манагуа, столицата на Никарагуа. След ударът си в  земята небесното тяло е оставило огромен 12-метров кратер. Метеоритът е паднал в близост до летището на града , като се е чула силна експлозия. За щастие при сблъска няма причинени щети или жертви, предадоха световните агенции.

„Убедени сме, че това е било метеорит. Видяхме кратера”, заяви представителят на Института по сеизмология на Никарагуа Улифредо Щраус. Метеоритът е паднал в гориста местност в близост до летището на Манагуа. Ударът в земята е бил толкова силен, че е засечен от уредите на Института по сеизмология на Никарагуа

Според местните жители при удара на метеорита в земята, са изхвърлени във въздуха пръст, течност и прах, след което се е усетила миризма на изгоряло. След инцидента полетите на летището не са засегнати. За момента не са подадени данни за повишена радиация в района на кратера.

Само преди ден относително близко до Земята прелетя астероидът 2014RC. Още в събота учените от НАСА успокоиха, че астероидът няма да представлява заплаха, въпреки че ще премине край нас на разстояние едва една десета от това от Земята до Луната - около 40 хиляди километра. Комуникационните и метеорологичните спътници обикновена кръжат в околоземна орбита на разстояние 36 хиляди километра.