Приходите от разпродажбата на гигантската мръвка ще отидат за пострадали от наводнението в Добрич

Алфатар. Алфатар вече има рекорд в книгата на Гинес. Той принадлежи на ресторантьора Николай Колев, който опече най-дългия свински шиш в света.

Комисия, съставена от нотариус и официално одобрени от световния клуб на рекордите членове, призна първенството на 120 метровата мръвка. Тя бе опечена в петък на поляната в квартал „Попово" и така измести от книгата на рекордите досегашния 107 метров първенец, който принадлежеше на японски майстор.

305 килограма месо, 120 килограма лук и 1 тон дървени въглища бяха необходими за приготвянето на гигантското блюдо. Вкусният рекорд ще бъде разпродаден и приходите от стотиците порции ще бъдат дадени на пострадало от наводнението семейство в Добрич, както и на кризисния център в Алфатар.

Бизнесменът, който от няколко години се готви за вписването си в Гинес, обясни желанието си за рекорд така: „В Алфатар се живее трудно. В голямото си мнозинство хората тук са безработни, отчаяни, чувстват се изоставени от управниците. Искахме да покажем, че и в най-отдалечените кътчета на страната живеят свестни българи, които като се съберат в екип могат да постигнат добър резултат."