Хората от първомайското село Добри дол събират живи рибки от наводнените си дворове, а патиците се радват на малки езера на необичайни места.

Това са добрите новини от наводнението тази нощ, останалите са в порядъка на тревожните факти. Интензивният дъжд, завалял малко преди нощ и продължил до три часа сутринта, е 108 л вода на квадратен метър.

Приливна вълна с височина един метър навлиза в селото и наводнява 30 къщи. Строежът в селото е предимно кирпичен, чисто чудо е, че няма паднали къщи, но се виждат разрушени и буквално стопени огради, направени пак от кирпич. Наводнени са дворовете, а районът е населен с хора, които се занимават активно със земеделие. Само в една от къщите на вятъра са отишли усилията на стопаните, отглеждащи спанак в седем оранжерии.

Подобна е ситуацията и в другите. Хората броят издавените си кокошки, само в един от дворовете водата е погубила 200 пилета. Декари патладжани също са под вода, гледката в земеделските площи край селото напомня оризища , само дето културите, засадени там, не са ориз. Два екипа на Противопожарна охрана отводняваха днес дворовете на хората, на място беше кметът на Първомай Ангел Папазов, кметският наместник. Още в 2 часа през нощта от застрашените къщи са евакуирани възрастните хора и децата, те са дочакали успокояването на ситуацията в автобус и по-късно са върнати по къщите се, след като проверка установява годността им. Разрушени са и улици в селото.

Най- сериозно са пострадали хората, които се изхранват със земеделие и сега няма как да компенсират щетите от погубения си труд. Приливната вълна, заляла селото, идва от преливника на близкия язовир Добри дол. Стената е здрава, но прекалено голямото количество валежи са допринесли за бедата. В момента язовирът се изпуска контролирано в реката.