VIVACOM представя на българския пазар един от най-новите таблети в достъпната G Pad серия на LG - G Pad 8.0. Смарт устройството се отличава с дисплей, притежаващ изумително качество за класа си, и висока производителност, позволяваща плавна и безпроблемна работа, дори с много приложения едновременно. Цената на таблета в магазините на мобилния оператор е 229.90 лв. в брой или 9.90 лв. на месец с план Traffic Unlimited XL+.

Впечатляващият 8.0-инчов IPS LCD дисплей на LG G Pad 8.0 предлага ярка картина с изключително детайлно и естествено възпроизвеждане на изображенията. В комбинация с 5-мегапикселовата камера с автофокус и 1.3-мегапикселовата селфи камера, таблетът е идеален за запечатване на най-важните моменти в снимки. Устройството оперира под Android OS 4.4 Kit Kat и е снабдено с четириядрен Qualcomm Snapdragon 400 процесор с тактова честота 1.2 GHz, 16GB вградена памет и 1GB RAM.

Сред най-полезните характеристики на LG G Pad 8.0 е Multi-User функцията, която позволява използването на таблета от много хора, като съхранява на сигурно място личната информация на притежателя му. Приложението QPair пък извежда уведомления за получените обаждания или SMS-и на смартфона, като дори предоставя възможност за отговор на съобщенията директно от екрана на таблета.