Новото „Пежо 508“ вече официално е в България. Автомобилът е с нова радиаторна решетка, емблематична за бъдещите модели на марката и разчита на богато оборудване като сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона. С модела се предлага и новата технология BlueHDi със селективната каталитична редукция SCR и филтъра за твърди частици с добавки. Тя позволява да се намалят драстично въглеродните оксиди - с повече от 90%, да се оптимизират емисиите, разходът на гориво и да се премахнат 99,9% от твърдите частици. 508 бе представен за първи път в Лондон на 18 юни, а преди броени дни - на автомобилните изложения в Москва и Ченгду и веднага след това в София. В Европа новото „Пежо 508“ ще бъде лансирано на 10 септември.
Моделът започна пазарната си кариера в началото на 2011 с амбициозната заявка, че това е френският „Фолксваген Пасат“. Година по-късно към предлаганите първоначално седан и комби се присъедини трети, много иновативен силует - RXH. Той е с технологията HYbrid4, налична и при седана.
Предният капак е с променен дизайн - по-хоризонтален, с което подобрява баланса между предната и задната част. Задната част на седана е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, което подсилва защитната й функция.
Интериорът също е променен. Арматурното табло сега включва 7-инчов сензорен екран, групиращ по интуитивен начин повечето от функциите на автомобила. Резултатът е, че централният панел сега е с изчистен дизайн, с по-малко бутони. Централната конзола включва нова затворена кутия за съхранение. Таблото е препратка към прецизното часовникарство. То се допълва от прибиращата се пластина на Head-Up дисплей с цветно представена информация.
С независимо предно окачване с двойни носачи (за мощните дизелови GT версии), или псевдо MacPherson при другите версии, и многораменното си задно окачване, новият Пежо 508 продължава да предлага забележителна комбинация между комфорт и пътно поведение.
При бензиновите двигатели автомобилът представя нов Евро 6 двигател: 1,6 THP 165 Stop&Start, съчетан с 6-степенна механична предавателна кутия или с новата EAT6 6-степенна автоматична трансмисия. Дизеловият двигател 2,0 BlueHDi 180 с 6-степенна автоматична трансмисия EAT6, монтиран в седана, е сертифициран с eмисии на CO2 от 111 г/км, което е едно най-добрите съотношения между мощност и разход на гориво в сегмента.