Мълния падна върху покрива на къща в центъра на село Болярино и отвори дупка около метър. Кошмарът връхлетял 92-годишната собственичка на имота Мара Гочева по време на снощната буря.
По чудо възрастната жена е невредима, коментират пред Marica.bg съселяни, видели поразиите. Жената си била легнала на първия етаж, когато чула силен тътен и видяла за кратко силна светлина около къщата си. Когато се качила на втория етаж и погледнала към покрива, жената открила огромна дупка, широка около метър. През нея се виждало небето. Керемидите от покрива се стоварили в стаята, паднала и мазилката на тавана. Стихията е направила и други по-малки отворчета в стените и тавана.

Баба Мара живее сама в селото. Щом научил за случилото се, синът й веднага пристигнал от Пловдив. Днес специалисти от енергоразпределителното дружество пристигнаха на място в къщата, за да пуснат тока.

Сега сградата се нуждае от спешен ремонт на покрива. За целта кметицата на селото Стефка Милиева ще поиска от Община Раковски, под чиято шапка е селото, да отпусне за Гочева финансова помощ.