След дълги размишления и серия спекулации и непредвидена лятна ваканция Мартин Карбовски се връща в TV7, съобщиха официално от медията. "Предаването Карбовски" и "Фронтова линия" стартират отново тази неделя. Този път вместо с Кеворк Кеворкян, той ще се конкурира пряко със Сашо Диков в Нова телевизия и Светослав Иванов в bTV.
По план Мартин Карбовски не трябваше да излиза изобщо в отпуск и трябваше да е единствения публицист, който да остане в ефир през лятото. Събитията около КТБ и делата за несъстоятелност, заведени срещу TV7, обаче промениха предварителната програмна схема на телевизията и пратиха Мартин в принудителна почивка.

В същото време стана ясно, че Карбовски има вариант за връщане в Нова телевизия, след като скандално я напусна в началото на 2013 г. Условието обаче е да влезе в новия сезон на "ВИП брадър" и така да компенсира, нанесените със заминаването си щети. Това беше начина и да реши проблемите си с бившите си продуценти "Телеман", които го съдят за неустойки по договор в размер на 1,5 млн. лева.

"Имам покана, на практика всяка година ме канят. Сега също ми се обадиха за участие, но не съм решил дали да влизам в Къщата", така Карбовски коментира пред медиите поканата от воайорското предаване. В крайна сметка продуцентите на "ВИП брадър" са получили категоричния му отказ, а тв водещият продължава с TV7.