Куриери бъхтят десетки километри път в напразно търсене на несъществуващи села и отдавна обезлюдени махали, за да връчват писма на длъжници и призовки на престъпници и измамници, информира "Монитор". За да избегнат данъчните и съдебните власти, някои търговци регистрират фирмите си на адреси в населени места, в които отдавна не живее никой или са останали само старци самотници.
Търновски дедесар се оказал с черно чувство за хумор, като регистрирал фирмата си на ул. „Беляковско шосе” 22. Направената справка показва, че на този адрес всъщност се намират търновските гробища.

Особено благодатни за тази цел са селата в Еленския и Габровския Балкан. Така офисът на една от фирмите длъжници, попаднали в полезрението на служителите на НАП, по документи се води в село Киревци, община Елена. Киревци обаче е махала, а в нея живее само един самотен възрастен човек, който някак си изобщо не се вписва в представата за бизнесмен с фирма. Друго дружество пък е посочило като адрес за кореспонденция село Караиванци в същата община. Оказва се обаче, че във въпросната махала от години не живее никой и дори няма път до там.

Някои от търговците са още по-нагли, като регистрират фирмите си на изобщо несъществуващи населени места. Служител в куриерска фирма споделя, че е изгубил половин ден да търси село Бояновци в община Габрово. Там той трябвало да връчи писмо на неизряден бизнесмен. Селото обаче не могло да бъде открито по GPS-а, а го нямало и на картата. Хората в селата, през които минал куриерът, също вдигали рамене. Накрая, след като изгорил един резервоар бензин, куриерът се върнал безславно, без да е успял да открие несъществуващото населено място.