Познавах Фидел Кастро покрай втория ми баща Емануел Косан. Той беше министър на културата при Кастро, адютант на Че Геевара и главен диригент на Хаванската филхармония. Нашият дом бе сборен пункт на много световни личности. Това казва в интервю пред „Галерия“ Кристиян Коев, известен и с прозвището Златната флейта. „Когато родителите ми заминаваха по 30-40 дена на турне, ме оставяха на Артуро Сандовал. Паулу Коелю също ни е идвал на гости“, продължава с „кубинската“ ретроспекция музикантът. След като стана известен с активното си участие във февруарските протести миналата година, Коев се присъедини към ДПС. „На европейските избори гласувах за ДПС. Вече 2 години наблюдавам много внимателно действията на партията и видях доста хубави неща в нея“, казва Златната флейта.

„Тезата, че ДПС купува гласове, е много удобна за всички други партии. Така се опитват да сатанизират движението. ДПС не е турска партия, тя е светска. Защитава правата и свободите на всички български граждани“, допълва още прохождащият политик.

„Искам да имам мъдростта на Доган. Съжалявам, че нямаме повече политици като него. Ако всяка партия имаше по един такъв човек, щеше да е друго“, допълва Кристиян Коев.