Най-опасният бандит на Балканите – Велко В. от сръбския град Шабац, който беше арестуван днес, е заподозрян за поне 15 грабежа. Серийният обирджия е смятан за един от най-опасните престъпници в региона, съобщава сръбският вестник „Правда“.
28-годишният Велко се вихрил в Риека, Земун, Нови Сад, както и в Босна и Херцеговина. Освен това се издирва грък, за когото се смята, че е съучастник на бандита.

„Това е един много агресивен и опасен престъпник, когото търсихме месеци. При всеки обир той е бил въоръжен и не се е колебаел да стреля, за да открадне пари и ценности“, съобщи полицейски източник. Той уточни, че Велко е прострелван два пъти в Нови Сад, какво и по време на обир в Земун.

Съучастници на Велко непрекъснато хвалели подвизите му и заявили, че ще хвърлят бомба в полицията, ако бъде арестуван. Полицията в Нови Сад била подготвена за това и, с помощта на жандармерията, спипала Велко в автомобил. Той бил заедно с друг мъж. Двамата били така издърпани от колата, че да не им се остави никакъв шанс за отпор. При ареста у тях са открити две заредени пушки. В апартамент, наето от Велко, са открити три ръчни гранати и два пистолета, скрити в комина.

Велко В. Е арестуван няколко часа след като обрал бижутерски магазин в Шабац. Той нахлул въоръжен там, накарал служителите да налягат по пода и задигнал голямо количество злато и сребро. Той е обвинен и в стрелба и грабеж на пазар в Нови Сад през септември.