Проливните дъждове, излели се тази нощ над Пазарджик, са наводнили повечето от улиците на града. Автомобилният трафик е особено затруднен в района на бившата казарма и затвора, където има голямо завиряване. Колите се движат с ниска скорост, някои от тях навлизат в насрещната лента, за да избегнат водата, която е около 15-20 см.
Колони от автомобили се образуват и на кръговото кръстовище на моста над река Марица, а пресечните улички на главния булевард "България" са почти непроходими, съобщава БНР. . Там водата достига 20 см.

Отводняват се и приземните етажи на две сгради в Панагюрище. Там през нощта се е изсипало рекордно количество дъжд - 74 л на кв. м. Други засегнати от дъждовете селища в областта няма, съобщи комисар Иван Панайотов, директор на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението".

Някои от улиците в Сливен също са наводнени от проливния дъжд с гръмотевици, който продължава. Завирявания има по ниските места в района на ЖП – гара и кв. „Даме Груев”, около Колодрума и улица „Янко Сакъзов”.

В района на Танковата бригада срещу Военния магазин шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, защото водата е много дълбока. Наводнено е и кръстовището в района на Дамарски мост.