През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд, съобщиха от НИМХ.

По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Ще има и гръмотевици. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 20-21° в Софийско, до 29° в североизточните райони от страната.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен източен вятър.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала.