В Албена се проведе трети по ред турнир по плажен голф, в който участие са взели 20 гости на ваканционно селище и представители на печатни и електронни медии от България, Германия, Русия, Словакия и Словения, съобщиха от курорта. Турнирът е част от програмата на 37-ото световното първенство по тенис за журналисти в Албена.

Спортната проява се състоя на плажа пред хотел "Калиакра", на терен от 9 дупки. В категория жени най-добрите представяния бяха на Наталия Евтеева (Русия) с 48 удара и Жаклин Лазарова (България) с 51 удара. Първенец при мъжете стана Мартин Финдура (Словакия) с 30 удара, второто място си разделиха Боян Главич (Словения) и Сергей Подушкин (Русия) с 33 удара, а трето място зае Ники Илиев (България) с 34 удара.

През май т. г. Албена представи за първи път в България плажния голф като спорт, организирайки 2 поредни турнира за ученици и студенти от няколко държави. По-късно плажния голф се превърна в един от атракционите на плажната анимация на лято 2014, давайки възможност на гостите на комплекса да упражнят суинга си в „играта на честта", наричана от много „игра на богатите". Този спорт, зародил се на горещите италиански плажове през 1999 пренася играта от класическите игрища на плажа, при обикновените любители.

Събитието се осъществи благодарение на любезното съдействие и подкрепа на президента на ТК „Журналист" Георги Дончев, който е и главен организатор на 37-мото световно първенство по тенис за журналисти. То се провежда за трети пореден път в България, а юбилейната 45-ота година на Албена и напълно обновените тенис кортове и съоръжения донесоха второ домакинство за комплекса. Участници в престижната спортна надпревара са представители от 50 печатни и електронни медии от цял свят. Сред тях личат имената на световни шампиони и медалисти от предишни години.