След снощната буря в Пловдив може да се окаже, че за втори път в рамките на 2 години в града е паднала противоградна ракета. Тази сутрин, в 9.20 часа, в пловдивската полиция е бил подаден сигнал, че върху „Пежо”, паркирано пред блок на улица „Асен Христофоров” в квартал „Кючук Париж”, е паднал предмет.
Дамата, която е собственичка на пострадалото возило обяснила, че според нея това е част от противоградна ракета. Полицаите от Първо РУП отишли на място, но не могли да установят какъв точно е предмета. Чакат се специалисти от дирекция „Борба с градушките”, които да констатират какъв е точно предмета.

Запознати коментираха, че ако това действително е противоградна ракета, това е огромно нарушение, тъй като тя няма право да бъде изстрелвана над населено място. Предполага се, че ракетата, ако е такава, е в следствие от снощните опити да бъде пресечена градушката, която имаше опасност отново да порази земеделските площи.

Тази нощ над Пловдив и региона се изви силна буря с гръмотевици.Проверка на БЛИЦ установи, че площадки, от където се изстрелват ракети за борба с градушките в Пловдивско има край Съединение, Брезово и Хисар.

Припомняме, че опашка от противоградна ракета падна през юни 2012 г. на покрива на магазин "Метро” в пловдивския район "Тракия”. Това стана около също по време на дъждовната буря в града, но около 15.30 часа. Бяха нанесени по покрива на магазина, а персоналът и клиентите на магазина - евакуирани.