Цените на винетните стикери за леки коли за следваща година няма да се променят. Това обяви на пресконференция министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заедно с управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.
Годишните винетки за леки автомобили остават на цена от 67 лв., месечните - 25 лв., а седмичните - 10 лева. Без промяна са и цените на винетките за колите от категориите, в които влизат тежкотоварните камиони и автобусите.

Продажбата на винетки за 2014 г. започна от днес в поделенията на "Български пощи", а от 20 декември стартира във всичките над 3300 дистрибуторски пункта.

До края на ноември са продадени над 6,1 млн. винетки, като до края на годината очакванията са броят им да достигне 6,5 милиона. Приходите възлизат на близо 216 млн. лв., а постъпленията нарастват с над 7 на сто, или с около 16 млн. лв. спрямо същия период на миналата година.

Приходите от пътни такси и разрешителни, издадени от пътната агенция, до края на ноември са близо 9,5 млн. лева. За същия период на миналата година са били 8,9 млн. лв., което е ръст от над половин милион лева. Общо реализираните приходи през тази година от винетни и пътни такси са около 240 млн. лева.