LENOVO - марка номер едно при компютрите и таблетите в България, пуска на пазара от септември дългоочакваните смартфони. Родните потребители ще могат да избират между четири дебютни модела: Lenovo S860, Lenovo S850, Lenovo A680 и Lenovo A536. Всеки от тях се отличава с перфектен баланс между иновации и оптимална цена. Три от моделите - Lenovo S860, Lenovo S850 и Lenovo A536, позволяват едновременното използване на две SIM карти. Така потребителите разделят и организират лесно повикванията си от личните и професионалните контакти.

Lenovo S860 се отличава с ултра дълъг живот на батерията, която издържа до 3 дни при активно използване и до 40 дни в standby режим. Моделът е със стилен метален корпус и 5.3-инчов HD IPS дисплей, който улеснява ежедневната ви работа в движение. Със своя четириядрен 1.3 GHz процесор и 2GB RAM памет едновременното изпълняване на множество задачи е като детска игра. Телефонът е снабден с 5 МР камера, а операционната му система е Android OS 4.2 (JellyBean). S860 е смартфонът, който за първи път позволява да заредите с него друг телефон. За да го направите, просто свързвате двата апарата чрез USB.

Специално за потребителите със слабост към модата идва смартфонът Lenovo S850. Със своя елегантен, стъклен и изумително лек корпус той пленява дамите от пръв поглед. Устройството се откроява с 5.0“ HD дисплей. Двете висококачествени камери - 5МР предна и 13 МР основна, го правят предпочитан от феновете на социалните медии. Снабден с 1GB оперативна памет и 16 GB флаш памет, смартфонът разполага с достатъчно пространство, за да съхранява вашите фото албуми. Процесорът на S850 е четириядрен и работи с честота 1.3 GHz, а операционната му система е Android 4.4 (KitKat).

Lenovo A680 предлага на потребителите повече, отколкото могат да предположат. Независимо дали сърфирате из интернет, пишете съобщение, играете или гледате видео, 5-инчовият екран на телефона е с перфектната големина, за да ви осигури най-доброто преживяване. Операционната система е Android 4.2. Камерата на телефона прави повече от добри снимки, а новата форма на писане помага за по-бързото създаване на съобщения. Благодарение на четириядрения си 1.3GHz процесор Lenovo А680 се справя перфектно с много задачи. Смартфонът разполага и с възможност за поставяне на Micro SD карта за тези, които имат нужда от повече място за съхранение на техните снимки, музика и файлове.

Смартфонът Lenovo A536 е с 5.0” LCD дисплей с висока разделителна способност, което го прави много удобен за преглеждане на видео съдържание и за бързо сърфиране в интернет. Устройството е снабдено с четириядрен 1.3 GHz процесор и работи с операционна система Android 4.4 (KitKat), което дава възможност за използване на голям брой и много разнообразни мобилни приложения.

И четирите модела Lenovo можете да закупите в магазините на трите мобилни оператора и в по-големите вериги за техника.