На 14 юли т.г. зрителката Албена Илиева изпрати писмо до СЕМ по повод песента на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”.
На 31 август, след като се разгърна обществена дискусия, тя прати още едно писмо:


За целта на правилния фокус на дискусията , която така или иначе се е създала, имам да кажа следното:

Имейлът ми до СЕМ от 14.07.2014 г. не е формулиран като СИГНАЛ - той индикира праг на търпимост без очакване нещо да се промени. Нямам потребност да ме дават по телевизията. Не съм Бдителна зрителка - охранителите са бдителни, нито съм моралистка - моралистите са хора, които проповядват нещо, което самите те не практикуват. Знам за какво се пее в повечето песни на английски и че чалгата ни залива отдавна. Знам, че сме бедни и лесни за употреба и че понеже всичко е зле, няма проблем да става още по - зле.

Имаме 7-годишна дъщеря

и случайно пуснах този канал. Чашата преля, защото поздравиха деца с тази песен, не че не са я чували, но специално ги поздравиха точно с тази песен. Поздравявам гореизброените институции точно с тази песен, за да се уверя, че живеем в една и съща държава и че виждаме едни и същи неща, които се случват.

Песента сама по себе си не представлява проблем, не е по-различна от която и да е друга простотия, която се излъчва. Артистите в нея се барат и се мятат за пари, така както ние вършим своята работа, за да получим пари.

Проблем е обаче че

поздравяват децата с тази песен,

сякаш ни се подиграват. Положението е толкова зле, че няма проблем да го направят дори по телевизията. Парите, които харчим, за да пазаруваме продуктите от рекламите, помагат за промиването на мозъка на нашите деца. Ние дори си плащаме, за да може децата да подражават на някакви объркани герои.

Проблем е, че няма какво да бъде контрапункт на тази песен, просто няма нищо друго или просто не го излъчват по телевизията или радиото толкова често. Проблем е, че когато бомбардират децата ни с тази помия, те няма какво друго да изберат: когато превключим канала, те ще видят чалга с две момичета с пластични операции, които се целуват и промотират секс за пари и за една нощ. Когато превключим канала, децата ще видят двама мъже, които се обичат и ще се оженят. Когато превключим канала, те ще видят същество от трети вид, което печели Евровизия. Лъвчето от Лайън Кинг издиша SEX, а на обложката на Аладин има пенис.

Когато едно нещо се натрапва и повтаря многократно, без да има контрапункт, а просто мълчаливо съгласие или одобрение, то се превръща в СОЦИАЛНА НОРМА, МОДЕЛ НА ПОДРАЖАНИЕ. СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВО СТАВА ДА СЕ МЯТАШ И ДА СЕ БАРАШ И ДА СЕ ДРУСАШ И ДА СЕ ПУКАШ. На известните личности им се плаща, за да промотират определено поведение или продукт, защото хората и децата включително искат да им подражават и да са “готини”. Корпорациите пускат реклами по телевизията, защото всички гледат телевизия и тяхната реклама ще влезе в мозъците на всички. В този смисъл телевизията и известните личности възпитават и утвърждават СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВ модел на поведение. СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВИЯТ МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ формира действителността.

Няма значение дали децата ни растат с достойно възпитание, когато затворят вратата на дома, те се озовават в СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВАТА действителност и трябва да се справят с нея. Или трябва да се претопят в тази действителност, или да я отрекат. Кое е по- лесно и ВЕРОЯТНО да стане?

Изкуството отразява действителността, телевизията я утвърждава и показва тенденциите, съобщава какво е модерно и актуално.

Тази песен заедно с останалото творчество на подобно ниво е маркер и СИМВОЛ на нашата действителност, тя е социалната култура и модел за подражание. Възпитавайте децата си и им давайте добър пример, колкото си искате. Обуйте им чисти обувки и ги пуснете да си играят на кална и мръсна улица, повечето от тях ще се измърсят, ще пораснат и ще управляват и доминират над тези, които не са се изцапали, но и не са направили нищо, за да се почисти улицата.

Ако България е част от света и Риана е застанала гола в поза за забременяване, трябва да върнем голото дупе на Азис до Паметника на Левски, и то веднага. Вчера видях по телевизията, че

много деца знаят и пеят тази песен, харесват я

Деца, хубаво е да имате елементарна представа за мярка, нормалност и за това кое наистина е хубаво и кое е наистина смешно и тъжно. Искам да ви кажа как да познаете , че нещо не е наред и трябва да закриваме държавата (изключвам това, че хората няма какво да ядат и затова са в пасивно-апатично състояние):

Признак 1 - На кутията с цигари на вашите родители пише “Уважение” или друга добродетел. Аз самата пуша цигари, но знам, че няма как другите да ме уважават заради това, ако са нормални.

Признак 2 - По всяко време и навсякъде по радиа и телевизии, в мола, във фризьорския салон, в заведение или у вас, без да искате, ЩЕ ВИ УВЕДОМЯТ, ЧЕ Е ГОТИНО ДА СЕ ДРУСАШ, ДА СЕ МЯТАШ И ДА СЕ БАРАШ. Вашите идоли ще ви го кажат и покажат. Ще разберете по най-добрия възможен начин. как се прави секс, ще ВИ ГО покажат по телевизора. Ще видите, че е суперготино да си гей и да правиш секс за пари, не за удоволствие. Това е суперсвободомислещо и освежващо. Гей парадите са гигантска промоция - те не ви казват, че всеки избира да бъде какъвто иска - няма лошо да има такива хора. Промоцията се състои в това да ви внушат, че е суперстрахотно да си гей и че няма да е зле, ако пробвате и се осъзнаете като такива. Внушава ви се,че е супе готино да правиш секс с наркомани или чичковци и да мятат салфетки по вас. А вие искате да сте готини.

Признак 3 - Ако видите огромни реклами из целия град, на които са изобразени щастливи жени. Тези жени се чувстват благословени, направили са си пластични операции и няма нужда вече да работят, защото ще правят само и единствено секс, и то за пари. Докторе, благодаря.

Признак 4 - Ако телевизорът, радиата и списанията непрекъснато рекламират виагра, хранителни добавки, медикаменти за МОТИВАЦИЯ и против ДЕПРЕСИЯ.

Признак 5 - Сякаш всички около вас изглеждат объркани и несигурни. Живеят в интернет , че е най-лесно. Държат се странно - вместо да се забавляват в дискотеката, на плажа или където са отишли - те си правят селфита, отбелязват се, а през другото време позират за клип и оглеждат другите.

Всички жени имат татуировки,

изкуствени нокти, коси, вежди, мигли, устни, гърди, скули, задни части и много си приличат. Всички се мятат и се барат.

Всички мъже носят слънчеви очила дори когато няма слънце, имат големи часовници и татуировки. Всички се преструват , че изкарват много пари, за да имат шанс да изпукат тези, които се мятат и се барат. Ние обаче сме в България и много пари изкарват само около 100 души, затова виаграта, антидепресантите и ролите толкова много вървят.

Признак 6 - Ако повечето жени и мъже толкова са се объркали, толкова не вярват , че някой може изобщо да ги хареса заради самите тях, че си мислят, че ще си купят истинско самочувствие ако си уголемят гърдите или пениса.

Признак 7 - Ако ви кажат, че гореизброените признаци ги е описал някой много възрастен, бдителен моралист, който е нещастен от живота си, комплексирал се е и на всичкото отгоре му е скучно и освен това мрази секс. Това е елементарна манипулация, с която възрастните се служат всеки ден. Състои се в компрометиране на източника, чрез което се омаловажава проблема и се насочва вниманието към безмислени други занимания.

Нека има простотия, за да се открояват хубавите неща, но не я валидирайте тази простотия и не внушавайте, че е модерна , за да я превърнете в стандарт.

По малкия проблем е, че децата ни ще изхарчат купища пари за парфюмите, дрехите и дрънкулките на своите идоли. По малкия проблем е , че сина Ви и дъщеря ВИ ще похарчат купища пари при пластичния чалга хирург и при саркастичен татуист, който ще им нарисува безумно смешни неща по тялото.

Реалния проблем е ,че децата ще мислят, живеят и ще се държат като своите измислени идоли.

Няма нужда да се спира тази песен, тя отговаря на действителността и СОЦИАЛНО ПРИЕМЛИВОТО поведение на хората в момента.

Просто ПОКАЖЕТЕ на дечицата И НА “ТЕЯ ХОРА” , че не е готино да са мяташ е да се бараш. Тъжно и смешно е да се МЯТАШ и ДА СЕ БАРАШ.