Почина раненият от експлозията на камина с водна риза в комплекс край Разлог.

В 11.40 ч. при експлозията пострадаха парнаджията и камериерката на комплекс "Две реки" край Разлог. Малко по-късно транспортираният в болница парнаджия почина от тежките наранявания. По първоначална информация той е бил с откъснати крайници.

Към 11.30 днес парнаджията запалил камината в ресторанта на комплекса. Тъй като той не е работил от 10 дни, а и нямало електричество, при запалването на камината, която е на твърдо гориво, се нагрява водната риза на парното, с което се отоплява целият ресторант. За нещастие водата е била замръзнала, вследствие на което при разширяването от нагряването на камината, водната риза е експлодирала. Експлозията е избила външната стена на ресторанта откъм езерото. Навън е изхвърлено оборудването – столове, маси, изпочупени са витрини.

В момента огнеборците разчистват руините, за да се извърши оглед. Паднал е и окаченият таван над камината. Районът е отцепен. Към 13.30 ч. пристигнаха експерти и следователи, за да направят оглед. Пострадалата жена е на командно дишане, в съзнание е.