Ива Йорданова, която миналата седмица бе назначена за съветник на вицепремиера Илиана Цанова, била близка с лидера на СДС Божидар Лукарски.

Танцьорката на пилон от шоу на Слави Трифонов, която е член на ръководството на партията на Меглена Кунева, от няколко месеца живее с един от лидерите на Реформаторския блок - преедседателя на СДС Божидар Лукарски, съобщава "Темадейли".

Въпросът за 2000 лв: близостта на Йорданова до Лукарски ли е истинската причина за назначаването й за съветник? Защото заплатите на съветниците в политическите кабинети са около 1500 - 2000 лв.

Искрите между двамата възникнали още при "наливането на основите" на бъдещия Реформаторския блок. Йорданова била член на ръководството на партията на Меглена Кунева "България за гражданите" и така можела често да се среща с Божидар Лукарски, който пък ръководи СДС. Покрай партийните дела, двамата бързо станали и близки, въпреки че Лукарски е семеен и има две деца.

Кандидатът за лидер на Реформаторския блок засега не искал да се развежда, защото се опасявал, че това ще повлияе негативно на консервативните му симпатизанти. Връзката между Йорданова и Лукарски не била тайна за никого при Реформаторите, дори представителите на ДБГ и СДС се шегували, че така ще скрепят съюза между двете партии.

Близостта на Ива Йорданова до сърцето на Лукарски и партийната кариера при Кунева вероятно са причините, които са осигурили и уреждането й за съветник в служебното правителство.