Часове остават до концерта на великия тенор Андреа Бочели в София.

Най-продаваният класически изпълнител на всички времена, който е пял пред четирима американски президенти, двама папи и кралското семейство на Великобритания, както и на няколко церемонии на Олимпийски игри и Световни първенства, идва отново в българската столица. На стадион "Българска армия" на 31 август, Бочели ще пее с над 130 българи Оркестърът и Хорът на "Класик ФМ" радио на сцената. Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо "CARisMA".

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели - сцени с хор из оперите "Трубадур" и "Травиата" от Верди, песни от албумите "Incanto" , "Passione", "Sentimento" и "Vivere".

Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас. Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

Последният албум на Бочели "Passione", излязъл след един от най-продаваните дискове на класически изпълнител в историята "Amore", връща маестрото към неговата любов – романса. В него Бочели изпълнява едни от най-красивите песни, композирани някога.

Андреа Бочели, най-продаваният класически соло изпълнител на всички времена, е възхваляван от светила като Лучано Павароти, Франко Корели, Зубин Мета, Хосе Карерас, Лорин Маазел и Рене Флеминг, а Селин Дион дори възкликва: "Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!". Малко известен факт е, че Passione е вдъхновен от периода на Бочели, преди неговата слава. От романтичното време, в което е пял по барове и изпълнявал желания за песни като "Girl From Ipanema" или "Corcovado" от Антонио Карлос Жобим, "Love Me Tender" на Елвис Пресли, италиански златни хитова като"Era Già Tutto Previsto" и "Champagne," или неаполитански песни като"Anema e Core" и "Mala Femmena."

В "Passione", Андреа Бочели си сътрудничи с Дженифър Лопес ("Quizas Quizas Quizas"), Нели Фуртадо ("Corcovado"), както и с великата Едит Пиаф. Нейният глас Дайвид Фостър успява да извлече от стари записи – труден подвиг, имайки предвид, че Пиаф е записвала на ретро техника през 40-те години на ХХ век. За нейният глас в последния си албум Бочели споделя: "Изживяването е като че Едит се е върнала, просто за да постои за малко с нас, след като ни остави преди 50 години."