Ивайло Симеонов-Богьовеца, дясна ръка на Йоско Костинбродски и сочен за извършител на отвличането и убийството на сина на Венци Стефанов - Димитър, е на свобода, съобщава "24 часа". Заедно с него в началото на август от ареста е пуснат и друг от групата - Вергил Славов. Тарторът Йосиф Йосифов се издирва от Интерпол от март м.г.
Останалите двама от групата за убийства "Килърите 4" Александър Йорданов и македонецът Марян Атанасов са освободени преди няколко дни.

В същото време делото срещу тях вече е в съда и е насрочено за 15 септември. Петимата са обвинени за участие в организирана престъпна група. Издирваният Йосиф Йосифов-Йоско и Богьовеца ще отговарят и за атентата срещу Киро Японеца на 12 юни 2003 г.

Бандата беше разследвана за отвличанията на сина на Венци Стефанов и на Християн Валю, убийството на Фатик и други мокри поръчки. Тези престъпления обаче няма да са предмет на делото, защото няма доказателства за участието на групата.

Така след 9 месеца разследване се оказва, че Килърите на Йоско не са убили никого, а отвличането на сина на Венци Стефанов остава неразкрито.