След края на летните отпуски ни очаква един също толкова интригуващ септември. Всяка понеделник вечер TV1000 ще ни предостави първокласно забавление в компанията на холивудски звезди.

На 1 септември горещият кино маратон започва с биографичната драма „Инид”. Филмът разказва за живота на Инид Блайтън, която като дете започва да разказва истории на братята си като бягство от скандалите на родителите им. Тези разкази постепенно я превръщат в известна писателка, даряваща радост на всички деца, но същевременно пренебрегваща своите собствени. „Инид” ще ни погълне в нейната завладяваща драматична история в 21:00 ч. по TV1000.

Реалните истории продължават с втората премиера за месеца - „Полет 93”, на 8 септември, в 21:00 ч. Филмът пресъздава драматичните събития от злочестния 11 септември 2001 г. Действието се развива на борда на Полет 93 - един от отвлечените самолети. По един изключително интригуващ начин ще станем свидетели на трагедията, разиграла се във въздуха. Ще съпреживеем заедно с героите 90 минути, изпълнени с ужаса, страха и тревогата на операторите по наземен контрол и авиодиспечерите, пътниците и техните разтревожени семейства.

Следваща спирка от кино маратона е на 15 септември, в 21:00 ч. с криминалния трилър „Ханибал: Потеклото”. Станал свидетел на насилствената смърт на родителите си младият Ханибал избягва в Париж. Със силно изразени наклонности към науката там той усъвършенства уменията си и си осигурява необходимите средства, за да раздаде правосъдие на военните престъпници, които го преследват ден и нощ.

След поредицата драматични филми идва ред зрителите на TV1000 да се развеселят с комедията „Давай Франки” на 22 септември, от 21:00 ч. Продукцията ще ни забърка в щура веселба покрай един случайно направен секс запис, който Франки и брат му Брус отчаяно се опитват да изтрият.

Септемврийският кино маратон завършва на 29 септември, в 21:00 ч. с „Императорски клуб”. Драмата ни разкрива житейския урок на принципния преподавател по класически езици Уилям Хъндърт. Неговият строго контролиран свят се разклаща из основи, когато в класа му пристига един нов ученик и провокира промяна във взаимоотношенията между учител и ученик.