Политоложката Татяна Буруджиева няма да е кандидат-депутат на БСП-Лява България, твърди bpost.bg. Попитана дали присъства в червените листи за новия парламент, тя отговорила: „Разбира се, че не съм!”. А на въпроса защо, допълнила: „Ами, защото не искам да бъда депутат, тъкмо няма да има за какво да пишете”.
В наскоро отишлото си 42-оро НС Татяна Буруджиева беше народен представител от Разград от т. нар. гражданска квота в кандидат-депутатските списъци на левицата.

Тази сутрин в телевизионния ефир евродепутатът Илияна Йотова предупреди партиите да внимават с гражданските квоти. Според нея участието на хора от гражданските квоти в управлението е притеснително, тъй като те не носят политическа отговорност към партията, чрез която са издигнати.

Буруджиева беше един от народните представители в парламентарната група на „Коалиция за България”, която често действаше самосиндикално и споделяше пред медиите мнения, които не бяха съгласувани с ръководството на партията, въпреки че беше началник на кабинета на Сергей Станишев на „Позитано” 20.

Политоложката беше и в епицентъра на няколко мини скандала в БСП и парламента. Най-запомнящ се от тях остана този с колегата й Кирил Добрев. При спор за новия екоминистър, предложен от ДПС, на заседание на лявата парламентарна група, ядосана от забележка на Добрев, Буруджиева директно го захапа: „Ти си същият цървул като баща си!” След което дълго обяснява, че всъщност тя много уважава своя колега и покойния му баща Николай Добрев, припомня bpost.bg.