Известни функционери на БСП-Шумен, сред които и 5 общински съветници, изпратиха писмо до председателя на партията Михаил Миков, в което изразяват недоволство от листата за предстоящите парламентарни избори.

Според тях критериите за определяне на кандидатите за народни представители и общински съветници в града се прилагат формално и недемократично. Номинациите не се обсъждали на общинската конференция и гласуването ставало ан блок под заплахи за изключване от БСП за антипартийна дейност.

Конкретно недоволството е насочено и към водача на листата на социалистите Иван Иванов. "Без съгласуване с общинските ръководства на БСП в областта беше наложен за водач на листата другаря Иван Иванов, въпреки преобладаващото мнение, изразено в много партийни събрания, че той не е подходящ. По този начин се налагат и други имена за номиниране", казват подписалите писмото.

Те подчертават, че не са разколници и пак ще работят активно за постигането на добри изборни резултати, но "ако не се вземат бързи мерки за промяна, резултатите пак няма да са в наша полза".

"Сами не сме в състояние да променим нещата – нужна е помощта на Националния съвет на БСП", завършва писмото, разпространено и до местните медии.

Под него стоят подписите на общинските съветници на БСП-Шумен Генчо Гатев, проф. Русанка Петрова, Николай Николов, Николай Калев и Христо Николов, както и на Aлександър Узунов, проф. Иван Памуков, д-р Валентин Семков, Стефка Губеркова, Нико Майеров, Димо Димов, Иван Губерков, Петър Тушев, Кръстьо Георгиев, Стоянка Николова, Александър Димитров, д-р Валентин Атанасов, Евгений Иванов, Анка Янкова, Цоньо Василев, Делян Стоянов, Валентин Маринов, Боряна Петкова и Жанета Жеков. Пред БГНЕС подписалите се потвърдиха истинността на писмото.